Casca de copiat fara fir este realizata pentru a permite utilizatorului sa desfasoare o convorbire discreta cu o alta persoana, ea fiind foarte utila in timpul examenelor. Acesta este motivul pentru care multe persoane opteaza pentru o astfel de casca. Pe langa examene, ea mai poate fi folosita si in cazul discursurilor publice, dar si al testelor. Folosind o astfel de casca, veti putea auzi persoana care va dicteaza subiectele. Veti putea face acest lucru prin intermediul microfonului foarte sensibil, acesta fiind incorporat in sistemul de copiat.

     Sistemul de copiat este alcatuit dintr-o casca japoneza si un emitator. Nu exista nici un fel de fir intre emitator si aceasta casca, de aceea ea va fi invizibila pentru altii. Un astfel de lucru este foarte util in timpul examenelor. Veti constata ca va veti putea bucura de un sistem complet acesta continand o casca de copiat fara fir si un emitator stick bluetooth. De asemenea, se mai poate folosi si un colier bluetooth sau o cutiuta GSM.

     Casca de copiat este un dispozitiv de mici dimensiuni, ea fiind introdusa cu usurinta in ureche. Datorita filtrului audio al acestei casti, ea ajuta la redarea sunetului foarte clar. Un alt avantaj al castii este ca va fi de culoarea pielii. In functie de dorintele voastre, aceasta va avea un capacel negru. Mai este denumita si microcasca japoneza. In functie de tipul de casca aleasa, aceasta va avea o autonomie diferita. Veti avea posibilitatea de a alege o casca ce poate lucra de la 3 pana la 6 ore. Puteti tine cont asadar de Microcasca A680, Microcasca MicSpy cu filet sau Nanocasca.

     In cazul emitatorului, acesta se va conecta la telefon prin intermediul bluetooth-ului. El are un microfon incorporat. Acest microfon va permite prietenului vostru sa auda tot ceea ce veti spune. Chiar si daca veti vorbi in soapta, el va auzi tot ce spuneti. Raspunsurile vor fi auzite foarte clar de voi prin casca de copiat fara fir, doar daca aceasta este introdusa foarte bine in ureche. Veti avea la dispozitie diferite emitatoare pe care le puteti alege. Puteti opta pentru coliere cu mufa jack sau coliere cu bluetooth. Cutiuta GSM este si ea utila in situatiile in care telefonul nu este permis. Puteti sa va folositi de o cutiuta GSM care inlocuieste un telefon sau un mp3 player.

Cum se utilizeaza casca de copiat?

     Va trebui in primul rand sa creati o conexiune bluetooth. Aceasta conexiune se va crea intre telefon si emitator. Conexiunea se va face similar modului in care apare o conexiune intre doua telefoane. Activati bluetooth-ul pentru a face acest lucru. Cautati in bluetooth-ul din telefon emitatorul si conectati-le.

     In situatia in care folositi un colier de tip bluetooth, mp3, telefon modificat sau cutiuta gsm, atunci pozitionati-le cat mai aproape de umar. Ideal ar fi sa le puneti sub haine.

     Introduceti bateria in primul rand in casca pentru activare. Dupa ce faceti acest lucru, introduceti microcasca in ureche. Faceti acest lucru cu atentie, pentru ca sa nu fie vizibila din exterior casca. Casca nu are nici un fel de fir pana la emitator sau telefon, de aceea conexiunea nu se va vedea.

     In final, trebuie sa va sunati colegul care va ajuta. Faceti acest lucru inainte de a intra in examen si fiti siguri ca va auziti reciproc. Ascundeti-va telefonul in geanta sau in buzunar pentru ca nu veti mai avea nevoie de el.

     Pe piata se mai gasesc casti de copiat care nu contin conexiune prin bluetooth. Pentru a folosi aceste sisteme, tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti cartela sim in telefon sau cutiuta. Sunetul va ajunge la casca fara a mai fi nevoie de conexiuni, microfonul fiind incorporat in aceste dispozitive.

     Dispozitivele trebuie pozitionate aproape de gura, de aceea le puteti pune la piep sau sub brat. E posibil ca in unele cazuri dispozitivele sa fie incomode. In acest caz este bine sa experimentati cu ele si sa alegeti de exemplu o microcasca japoneza de copiat alaturi de un stick nokia. Ele au dimensiuni reduse, fiind usor de ascuns pe corp. Puteti sa le ascundeti sub breteaua de la sutien sau sub gulerul de la camasa.