De ce nu functioneaza sistemul de copiat?

     Casca de copiat poate avea unele probleme, de aceea este foarte important de stiut raspunsul la unele dintre cele mai comune intrebari atunci cand vine vorba despre aceste casti. Una dintre cele mai comune intrebari este asadar de ce nu functioneaza casca de copiat pe care o aveti. Exista mai multe motive pentru care se poate intampla acest lucru. Verificati cu atentie volumul telefonului cand va aflati in convorbire. Volumul acestuia ar trebui sa fie la maxim atunci cand va aflati intr-o astfel de convorbire. Mai verificati si daca bateria din casca s-a consumat. Mai exista si posibilitatea ca bateria din casca sa nu fie asezata corect, de aceea verificati si acest lucru.

Verifica:

  • volumul sa fie dat la maxim
  • bateria din casca sa fie noua
  • acele gauri mici din varful castii pot fi infundate cu ceara
  • sistemul de copiat trebuie sa fie cat mai aproape de casca (20...40cm)

Casca japoneza se aude incet, de ce?

     De multe ori se intampla ca sa aveti probleme cu canalul castii de copiat. Este posibil asadar ca acesta sa fie infundat cu ceara. In acest caz, mai bine mergeti la un specialist care sa va desfunde casca. Daca nu o veti curata cum trebuie, casca va ajunge sa se strice. Emitatorul trebuie plasat in imediata apropiere a castii atunci cand va introduceti casca in ureche. Ar fi bine sa-l plasati in zona umarului, a gatului sau a bratului. Casca se va auzi mai bine cu cat este mai aproape de emitator.

Microcasca japoneza

     Atunci cand folosesti un sistem de copiat se mai poate intampla si situatia in care casca se aude mai incet decat in mod normal. Aceasta problema ar putea avea mai multe motive. E posibil asadar ca microcasca nu este introdusa corect in ureche. De asemenea, volumul telefonului in timpul convorbirii este dat mai incet. Una dintre cauzele care ar putea aparea este si bateria. Verificati daca nu aveti de-a face cu o baterie uzata. E posibil chiar si ca emitatorul sa fie cu bateria descarcata. In unele situatii, canalul de sunet al castii poate fi infundat cu ceara. Daca nu este curatata cum trebuie, e posibil ca sa deteriorati casca. 

     Imediat dupa ce ati efectuat apelul, va trebui sa incercat sa dati volumul la maxim. Daca se aude incet incercati sa introduceti casca in ureche mai bine. Puteti sa schimbati bateria cu una noua si sa vedeti in acest fel cum se aude. Un expert va sti cel mai bine cum sa va ajute in privinta desfundarii canalului castii. Este important asadar sa apelati la sfaturile unui astfel de expert decat sa incercati sa desfundati voi singuri casca.

De ce Casca Japoneza scoate un piuit continu?

     O alta situatia cu care e posibil sa aveti de-a face atunci cand vine vorba despre aceste casti este cu un piuit continuu. Casca de copiat poate scoate asadar un astfel de piuit. Ea scoate acest sunet in momentul in care baetria care contine aregint sau zinc este consumata. Acest lucru se datoreaza proprietatilor bateriei. Casca intra in acest fel intr-o rezonanta a energiei si de aici provine si acel piuit.

     Se mai poate intampla sa se oxideze pe interior capacul de la baterie care il infiletati dupa ce pui bateria in casca. Cu varful unei lame de cutter sau cu orice obiect ascutit curata capacul castii zgariind pe interior. E posibil ca bateria sa nu mai faca bine contact si de aici sa apara sunete parazite la alimentarea mini amplificatorului din interior.

Casca de copiat

De ce el ma aude de acasa dar eu nu aud nimic in casca?

     In unele situatii se mai intampla ca persoana care face un apel sa va auda, dar in acelasi timp, voi sa nu auziti ceea ce spune persoana respectiva. Daca aveti de-a face cu o astfel de situatie, puteti apropia emitatorul de casca. Puteti asadar pozitiona acest emitator pe umar, in jurul gatului, dar si pe brat. El trebuie pozitionat cat mai aproape de casca. Un alt motiv pentru care apare o astfel de problema este ca apelul este redirectionat catre telefon. In acest caz, sunetul este transmis direct pe telefon. Incercati asadar sa redirectionati prin emitatorul bluetooth care va fi conectat la telefon.

     Verificati mereu si daca emitatorul bluetooth nu este conectat la telefon. Problema aceasta mai poate aparea si in situatia in care emitatorul bluetooth are un fir de la bobina dezlipit. In acest caz, trebuie sa reparati acest fir. Microcasca poate fi si deteriorata in unele situatii, de aceea verificati cu atentie acest lucru.

Eu aud in casca de copiat dar cel de acasa nu ma aude pe mine.

     In situatia in care voi auziti in casca, iar celalalt nu va aude pe voi, asigurati-va in primul rand ca vorbiti la microfon. Daca aceasta solutie nu rezolva problema, verificati daca ati dezactivat microfonul din telefon. Exista asadar posibilitatea sa fi apasat pe MUTE din greseala. Daca nici aceasta solutie nu va rezolva problema, deconectati si reconectati emitatorul bluetooth de la telefon. In cazul in care nimic nu functioneaza, atunci emitatorul ar trebui reparat.

La ce distanta maxima poti lasa telefonul fata de sistemul de copiat?

     In ceea ce priveste distanta dintre telefon si emitatorul conectat la Bluetooth, aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 8 metri. Este obligatoriu ca ambele sa fie in aceeasi incapere. Colierul trebuie sa fie in jurul gatului, iar stick-ul pe umar. Consumul de baterie va fi unul mai mare, pe masura ce distanta este mai mare. Este recomandat ca telefonul mobil sa fie la dv, ascuns undeva pe corp si nu lasat in geanta, bluza prin incapere.

Riscuri casca de copiat - Casca ramane blocata in ureche?

     Apar din ce in ce mai multe zvonuri cu privire la diminuarea auzului atunci cand folositi casca. Nu trebuie sa dati crezare acestor zvonuri pentru ca ele sunt de cele mai multe ori lipsite de adevar. Este mai bine sa nu folositi un magnet, pentru ca acesta poate crea probleme atunci cand vine vorba despre extragerea sa din ureche. Alegeti un magazin care va ofera niste casti de o calitate cat mai  buna. Aceste casti vor fi sigure din toate punctele de vedere si nu va vor afecta auzulu. Ele sunt atat usor de introdus, cat si de extras. Castile mai vin echipate si cu fir care se poate apuca si cu ajutorul acestuia se pot extrage castile din ureche.