Multe persoane fac o confuzie destul de mare intre termenii nebruiabil si nedetectabil atunci cand vine vorba despre casti, de aceea, in cadrul acestui articol, va voi prezenta cateva lucruri cu privire la diferenta dintre acesti doi termeni.

Sistemele pentru copiat se pot detecta?

     Exista asadar sisteme de copiat care se pot detecta mai usor decat alte sisteme, acest lucru datorandu-se faptului ca un astfel de sistem emite unde electromagnetice mai puternice. Datorita tehnologiilor acestea de ultima generatie, se ajunge in situatia in care aceste sisteme sa poata fi detectate mult mai greu. De foarte multe ori se merge pe intimidare, multi spunand ca vor veni la examene cu aceste detectoare, cu toate ca ele sunt destul de scumpe, pretul lor incepand de la 500 de euro si un lucru important atunci cand vine vorba despre aceste detectoare este ca ele nu se vor gasi prea usor. Profesorii fac aceste afirmatii pentru a descuraja studentii sa copieze la examene.

     Pretul unui detector poate ajunge cu usurinta la cateva mii de euro, detectoarele false dand foarte multe alarme false, utilizatorul avand dificultati in a vedea daca cineva copiaza sau nu. Nu exista pe piata casca de copiat nedetectabila in totalitate, indiferent care va fi sistemul spre care va veti orienta. Bruiajul reprezinta folosirea unui dispozitiv care arte drept rol blocarea semnalului GSM pe o anumita distanta, acest lucru fiind eficient pentru ca orice sistem de copiat se foloseste de o cartela SIM. De regula insa, aceste sisteme nu sunt atat de eficiente, ele fiind folosite doar pentru a descuraja utilizarea castilor pentru copiat.

Cine are voie sa folosesca un sistem de bruiaj?

     Bruiajul este folosit doar de autoritatile guvernamentale si nici un profesor nu va avea acces la un astfel de aparat. Va trebui sa cautati cu atentie pe internet niste dispozitive cat mai bune pentru ca exista o multime de sisteme de copiat despre care vanzatorii spun ca ar fi nedetectabil, realitatea fiind una insa destul de diferita. Un dispozitiv de bruiaj emite un semnal foarte puternic si va bloca garantat orice fel de dispozitiv. De cele mai multe ori, dispozitivele pe care le gasiti pe internet sunt chinezarii, acestea avand o raza destul de mica.

     Se poate intampla sa auziti in facultate despre un profesor cu mai multi bani care chiar a cumparat un astfel de sistem profesional. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca un astfel de dispozitiv nu va avea totusi o eficienta foarte mare, acesta fiind eficient doar in cativa metri. El afecteaza asadar doar studentii care stau in primele banci si anume in imediata apropiere a catedrei. Cei care stau in spate si copiaza, nu au nici un fel de problema.


     Doar organizatiile guvernamentale pot folosi insa aceste sisteme, de aceea este impoortant de stiut ca de cele mai multe ori, prezenta unor astfel de sisteme anti-copiat sunt doar zvonuri. In ceea ce priveste interferenta sistemelor de copiat, este ca in sala de examen e posibil ca sa mai existe si alte persoane care copie. De aceea sunt sanse mari sa auziti si voi ceea ce o anumita persoana sopteste unei alte persoane din sala. Acest fenomen este intalnit mai des la castile japoneze, cele cu microvibratii nefiind afectate de acest lucru.