Multe persoane se confrunta cu problema castilor microscopice japoneze care nu se aud sau se aud prea incet, iar pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri. In functie de dispozitivul pe care il folositi, problemele pot aparea din mai mutle motive. Asigutati-va mereu ca in microcasca ati introdus o baterie noua si verificati daca bateria este introdusa corect in casca. O idee buna pe care o puteti avea in vedere, astfel incat sa va introduceti cat mai bine bateria in casca japoneza este sa cautati pe Youtube cum se face acest lucru.

Casca de copiat japoneza se aude incet - De ce?

Verificati daca nu aveti de-a face cu gaurile castilor infundate cu ceara si mai aveti in vedere si ca volumul dispozitivului folosit sa fie dat la maxim atunci cand sunteti in apel. Ar trebui ca dispozitivul pe care il folositi sa fie la mai mult de 30-50 cm de microcasca din ureche pentru ca daca sistemul de copiat este aproape de casca din ureche, atunci acesta se va auzi mai tare.

Chiar si in situatia in care faceti doar niste teste, casca ar trebui introdusa in intregime in ureche, iar dispozitivul ar trebui dat la maxim. Verificati asadar nivelul volumului dispozitivului pentru a afla cu exactitate daca se aude sau nu. Mai aveti in vedere si sa inlocuiti bateria pentru ca e posibil ca aceatsa sa fie consumata in situatia in care dispozitivul pe care il folositi nu se aude atat de bine. Mai puteti verifica si daca nu cumva gaurilele din varful castii sunt infundate de un element strain sau de ceara din urechi.

In situatia in care optati pentru o casca de copiat cu bluetooth, atunci volmulul se da automat la jumatate in momentul in care conectati bluetooth-ul la telefon. Nu uitati asadar sa dati volumul la maxim chiar si pe bluetooth. Mai intai dati volumul la maxim pe telefon si apoi dati volumul la maxim pe bluetooth. Acest lucru trebuie facut doar la primul apel pentru ca la urmatoarele apeluri, volumul pe care il veti seta va ramane memorat, pana in momentul in care va veti decide sa deconectati bluetooth-ul.

Casca japoneza scoate un piuit continu foarte puternic. De ce?

E foarte posibil sa aveti de-a face cu o situatie in care casca pentru copiat japoneza va scoate un piuit foarte puternic, dar si continuu in acelasi timp. Desi aceste situatii sunt destul de rare, e posibil ca in acest caz sa aveti de-a face cu oxidarea circuitelor interne ale microcastii datorita faptului ca ceara a inceput sa ajunga in interiorul acestei casti. Casca japoneza este destul de sensibila din acest punct de vedere, deci va trebui sa aveti grija referitor la aspectul cerii din ureche. De multe ori asadar, atunci cand ceara ajunge la circuitele castii, aceasta nu va mai putea fi folosita. Chiar si in situatia in care casca se va auzi foarte incet, e posibil sa va confruntati cu aceasta problema, de aceea verificati cu atentie starea castii inainte de a o folosi efectiv la un examen.

De cele mai multe ori, atunci cand casca se strica, ea se va auzi infundat si nu va incepe sa piuie. Foarte rar se intampla ca aceasta sa scoata anumite sunete atunci cand se strica. Este foarte recomandat asadar ca de fiecare data atunci cand va veti dori sa folositi o astfel de casca, sa va curatati cat mai bine urechile. Urechile ar trebui asadar curatate chiar inainte de a pune casca, chiar daca v-ati curatat deja urechile cu o seara inainte pentru ca se poate intampla ca ceara sa se acumuleze in ureche peste noapte.

Casca Japoneza se aude in exterior?

Una dintre situatiile cu care este posibil sa va confruntati este ca o astfel de casca se va auzi si in exterior. Cu cat veti tine cutiuta mai departe de casca, cu atat veti auzi mult mai incet, de aceea trebuie sa aveti in vedere acest inconvenient. Cutiuta ar trebui asadar montata cat mai aproape de ureche si anume de casca japoneza. Nu montati cutiuta mai jos de piept pentru ca nu veti mai reusi sa comunicati atat de eficient. Motivul pentru care trebuie sa faceti acest lucru este ca o astfel de cutiuta are microfon si se va auzi mult mai usor daca ea este mai apropiata de gura. Cu cat este mai indepartata asadar, cu atat se va auzi mai greu.

Puteti regla cat de tare sa se auda atunci cand veti misca usor capul. Un alt lucru important de stiut este ca se va auzi din ce in ce mai bine pe masura ce veti apropia cutiuta de ureche. In cazul in care este cineva langa voi atunci cand sunteti de exemplu la un examen, atunci este foarte simplu sa indepartati capul de cutiuta, astfel incat sa fiti foarte siguri de faptul ca nimeni nu va auzi ceea ce va este spus in casca.

Un lucru important inainte de orice examen este sa faceti cat mai mutle proble regland volumul de la”+” la “-“ si anume sa dati mai tare si mai incet castile, astfel incat sa va faceti o parere despre volumul maxim si minim pe care aceste casti il pot atinge. Ar trebui ca atunci cand faceti aceste teste sa stea cineva langa voi si sa verifice cum se aude la exterior, schimband in acelasi timp, locul, dar si pozitia pe corp a cutiutei. Daca de exemplu optati sa tineti cutiuta pe umar, atunci lasati volumul sa fie mai incet. In situatia in care aceasta cutiuta se afla in buzunarul de la piept atunci o puteti da la maxim.

Pentru a fi siguri ca nu se aude nimic din exterior, va trebui sa gasiti un echilibru intre pozitia cutiutei pe corp, volumul setat, dar si pozitia capului fata de cutiuta, astfel incat sa auziti cat mai bine si sa va bucurati de toate avantajele pe care aceste casti vi le ofera. Veti putea asadar regla volumului fara a mai fi nevoie sa accesati efectiv dispozitivul. Este important asadar sa tineti cont de toate aceste lucruri. Veti avea parte asadar de o casca de o calitate cat mai buna care va fi extrem de usor de folosit.