Casca Japoneza de copiat

      Casca japoneza cum se numeste, este un produs aparut relativ recent si care a revolutionat copiatul la examene. Marele avantaj al folosirii acestei casti reprezinta faptul ca iti permite sa folosesti sisteme de copiat fara absolut nici un fel de fir! Castile cu microvibratii, cele cu contact pe timpan, au neaparat nevoie de colier in jurul gatului si de un semnal mult mai puternic pentru ca tu sa auzi in ureche ceea ce implica baterii de 9v si multe fire pe corp.


      Practic Casca Japoneza are in interior un receptor care capteaza si cel mai slab semnal pe care apoi il amplifica si il tirmite la un mic difuzor. De aceea toate sistemele ce folosesc casca japoneza au neaparat nevoie de acea baterie mica 337 care alimenteaza amplificatorul de semnal din microcasca. Casca japoneza nu poate primi semnal direct de la telefonul mobil decat daca se umbla in interiorul telefonului si se fac modificari, metoda pe care noi nu o recomandam. Exista pe piata casca japoneza special modificate dar datorita faptului ca telefonul este mare si trebuie pus relativ aproape de casca (nu mai jos de buzunarul de la piept) iar daca il pui mai jos se aude dar foarte incet iar microfonul fiind destul de departe de gura si daca este si acoperit de haine acest model de sisteme de copiat nu a avut foarte mare succes.

Casca japoneza telefoane fără fir apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 1970 și au cunoscut o creștere spectaculoasă de atunci. Aproximativ jumătate din telefoanele din casele din SUA sunt astăzi fără fir. Telefoanele fără fir au fost proiectate inițial pentru a asigura o mobilitate redusă conexiune wireless low-cost la PSTN, adică o scurtă legătură fără fir pentru a înlocui cablul de conectare o unitate de bază de telefon și receptorul său. Deoarece Casca japoneza fără fir concurează cu fir receptoare, calitatea lor de voce trebuie să fie similare: telefoane fără fir inițiale au avut o calitate voce proastă și au fost rapid eliminate de către utilizatori. Primele sisteme Casca japoneza fără fir permis doar un singur receptor de telefon pentru a se conecta la fiecare unitate de bază și de acoperire a fost limitată la câteva camere ale unei case sau de la birou. Acest lucru este încă premisa principală

      Casca japoneza

are nevoie de un dispozitiv intermediar care sa preia semnalul de la telefon, sa il transforme in semnal wireless si sa il transmita la microcasca pentru copiat fara fir. Acest sistem intermediar poate fi un sistem bluetooth special modificat pentru copiat (Stick Nokia, Colier BlueTooth, Pix Bluetooth, etc), fie un colier cu handsfree sau cel mai nou sistem aparut Cutiuta GSM care nu este mai mare decat o cutie de chibrite si care este practic un telefon mobil dar  la care s-a renuntat la ecran si tastatura si astfel dimensiunile s-au redus considerabil. Cutiuta GSM este capabila sa transmita direct semnal care poate fi receptionat de casca.

      Cand va decideti sa cumparati o microcasca japoneza tineti cont ca doar cu casca nu aveti ce face si astfel ori va cumparati un sistem pentru copiat complet, cel mai accesibil fiind colierul cu handsfree care nu sare de 100 de lei(sistemul complet), fie va modificati propriul telefon dar tineti cont ca dupa modificare veti putea folosi telefonul doar impreuna cu casca japoneza. Deci comandati doar casca daca aveti deja un dispozitiv compatibil cu casca pentru copiat fara fir.
în spatele telefoanelor fără fir în S.U.A. astăzi, cu toate că aceste telefoane folosesc acum tehnologia digitală în schimb de analog. În Europa și sistemele de telefonie digitală fără fir din Extremul Orient au evoluat pentru a oferi o acoperire peste zone mult mai largi, atât și departe de casă, și sunt similare în mai multe moduri de astăzi celulare sisteme de Casca japoneza.