Cască de copiat cu Microvibraţii sau cască Japoneză?

Pe piaţa există două tipuri de căşti pentru copiat la examene. Primul tip de cască de copiat este cel de culoarea pielii sau casca japoneză cum se mai nnumeste.

Al doilea tip este căscă cu microvibratii. Ambele tipuri de căşti au şi avantaje şi dezavantaje, de regulă îţi vor fi prezentate doar avantajele. Va trebui să faci un mic compromis atunci când alegi ce căsca pentru copiat vrei să foloseşti.

În cele ce urmează voi încerca să descriu în mod corect modul de funcţionare, avantaje, dezavantaje urmând ca fiecare să aleagă casca care i se potriveşte mai bine.

Casca de copiat cu Microvibratii

Sistemele de copiat ce folosesc căşti cu microvibratii folosesc nimicasti tip magnet. Aceste căşti au avantajul că sunt mai mici decât cele japoneze dar pentru a putea funcţiona au nevoie de colier în jurul gâtului şi ceva fire pe corp. Căştile cu microvibratii nu funcţionează fără colier în jurul gâtului.

Din păcate, datorită principiului de funcţionare, momentan nu există sisteme cu microvibratii pe timpan care să funcţioneze fără colier în jurul gâtului. Asta se datorează principiului de funcţionare, legile fizicii chiar dacă am vrea, nu se pot schimba.

Atunci când vei lua decizia să îţi cumperi o cască cu microvibratii şi eşti nehotărât ce microcasca să alegi trebuie să faceţi un compromis: casca japoneză de culoarea pielii chiar dacă este puţin mai mare(cam cât un bob de porumb) decât cele cu microvibratii au avantajul că pot fi folosite cu sisteme de copiat fără fire pe corp, sunt extrem de simple şi fără absolut nici un fel de fir.

Căştile cu microvibratii pe timpan de tip magnet sunt mai mici dar este necesar să ai colier în jurul gâtului.

Cel mai bine este să ţii cont cât de exigent este examenul care urmează să îl dai. Astfel vei alege o cască de copiat la examene fără fire potrivită. Ideal ar fi să cumperi cel mai performant sistem cu casca de copiat dar cum preţurile cresc o dată cu performanţele nu are rost să cheltuieşti banii pe un sistem scump dacă poţi să îţi faci treaba şi cu unul mai ieftin.

Avantajele Căştilor pentru Copiat cu microvibratii:

  • căşti de dimensiuni foarte mici – NU se văd în ureche,
  • NU se va auzi absolut nimic în exterior chiar şi cu volumul la maxim !!! GARANTĂM acest lucru: vă returnăm de 10 ori valoare produsului!
  • NU interferează cu ceilalţi care au sisteme de copiat în aceeaşi încăpere -NU îi vei auzi pe ceilalţi!
  • Dacă te cureţi bine şi NU ai ceară în ureche înainte de a pune casca în ureche, este IMPOSIBIL să rămână blocate acolo.

Norme de siguranţă pt casca de copiat cu microvibratii

Fiecare are propria anatomie, adică canalul auditiv diferă de la o persoană la alta. De aceea majoritatea persoanelor pot folosi fără proble căştile cu microvibratii. O mică parte se confruntă cu probleme: nu aud nimic sau scot mai greu casca din ureche.

Aceste cazuri sunt sub 1% şi se datorează excesului de ceară din ureche. Unii îşi pun 2..4 microcasti în aceeaşi ureche. Astfel când le pui pe rând sunt mici dar în ureche se atrag se unesc mărindu-şi dimensiunile şi ocupând tot canalul auditiv.

De aceea sub nici o formă nu trebuie să pui mai mult de o cască în aceeaşi ureche. Curăţate bine de ceară în ureche înainte să pui casca – poţi folosi şi un audispray.

Există persoane care nu reuşesc să fixeze casca pe timpan. Aceste cazuri sunt sub 1% şi nu recomandăm să se insiste. Există posibilitatea ca microcasca să o scoţi mult mai greu decât în mod normal.

Pentru aceste persoane singura soluţie o reprezintă “casca japoneză” care este suficient să fie introdusă în ureche cât să nu se observe. Astfel nemaifiind nevoie ca microcasca să ajungă pe timpan. Căştile japoneze deşi sunt mai scumpe nu rămân niciodată blocate în ureche şi nu mai aveţi nici un fir pe corp.

Foarte mare atenţie să acorzi la ceară din ureche! În primul rând dacă ai fie puţină fie chiar dop de ceară nu vei auzi deloc sau în cel mai bun caz foarte încet. Ceară impedica contactul microcastii cu timpanul. În al doilea rând vei scoate casca de copiat foarte foarte greu deoarece se lipeşte de ceară.

Cum se pune în ureche o cască cu microvibratii

O practică greşită este că căştile să fie puse fie de acasă, fie cu ceva timp în urma ştiind că urmează să mergi o distanţă mai mare sau mai mică pe jos, în maşină, etc. Din cauza vibraţiilor, a mersului, poate te întorci mai brusc şi chiar sughiţ sau strănut casca se va desprinde de pe timpan. Poate chiar va cădea din ureche şi fie nu vei mai auzi de loc fie vei auzi foarte foarte încet şi înfundat.

Îţi Recomand să îţi pui casca în ureche cu puţin timp înainte de folosire. Te duci mai devreme cu 15 minute la o toaletă, dai drumu la dispozitiv de la buton, conectezi telefonul, pui o cască într-o ureche şi altă casca în cealaltă ureche. Apoi apelezi pe cineva şi îl pui să vorbească încontinuu.

Sau poţi suna la relaţii cu clienţii şi la nevoie. Dacă casca de copiat nu se aude tare şi clar din primă cu magnetul negru oval faceţi mişcări scurte sus – jos şi învârtiţi în spatele urechii care vi se pare că se aude mai slab. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să fie perfect cu partea plana pe timpan altfel ori se va auzi înfundat, încet sau chiar deloc.

Se lăsă capul într-o parte astfel încât să fie paralel cu pământul. Se va introduce în ureche o cască, mişcând uşor capul astfel încât microcasca să alunece pe canalul auditiv. Se aude un “POC”, semn că microcasca a ajuns pe timpan.

De regulă ea cade perfect cu partea plana pe timpan dar nu tot timpul. Dacă nu e perfect pe timpan se aude încet, înfundat.

Casca de copiat Japoneză

Casca japoneză cum mai este numită aceasta, este un dispozitiv apărut recent. Marele avantaj al folosirii acestui mic dispozitiv de culoarea pielii îl reprezintă faptul că îţi va permite să foloseşti sisteme de copiat fără nici un fel de fir pe corp! În interior un micro receptor cu ajutorul căruia captează semanlul emis de dispozitivul pentru copiat.

Apoi îl amplifica şi îl tirmite la un mic difuzor. Toate sistemele pentru copiat ce folosesc casca japoneză au neapărat nevoie de baterie 337 care alimentează amplificatorul din microcasca.

Casca japoneză se poate folosi foarte simplu de către oricine fără să întâmpine probleme. Sistemele cu casca de culoarea pielii sunt foarte stabile în utilizare – nu se deconectează, nu se întrerupe, nu e sensibilă la mişcări, strănut, sughiţ etc.

Cum se pune bateria 337 în casca japoneză?

Bateria are 2 fete: pe o fată este complet netedă şi are ceva scris pe ea iar pe cealaltă are un cerculeţ pe margina. Tot timpul bateria va fi pusă în capac cu partea cu scrisul înspre capac iar cerculeţul de pe margine înspre casca.

Să nu tragi de capac – capacul se desface prin învârtire! Infileaza cu grijă capacul căştii. Dacă imediat cum începi să infiletezi capacul se blochează desfă şi infileteaza din nou. Infiletarea trebuie să se desfăşoare foarte uşor, nu este necesar să forţezi. Când pui bateria în casca după ce ai fixat capacul este posibil să rămână puţin spaţiu între casca şi capac – acest lucru este normal!

Bateria microcastii va începe să se consume din momentul în care vei infileta capacul pe cască. Chiar dacă nu veţi folosi microcasca! Este recomandat să nu laşi bateria înăuntru. Autonomia unei baterii este de aprox 3…4 ore de funcţionare.

Bateria poate fi folosită de mai multe ori cu condiţia să nu o laşi în microcasca. Microcasca se va introduce în ureche tot timpul cu partea ascuţită înspre ureche. Se va împinge cu o pensetă până când nu se va mai observă.

Când vei scoate casca de copiat din ureche veţi trage cu o pensetă de acea antenă micuţă transparenta.

Casca are un zgomot de fundal – acest lucru este normal, asta înseamnă că amplificarea microcastii funcţionează şi casca este nouă. Cu cât acest fâşâit de fundal este mai intens cu atât şi vocea celui care vă dictează va fi mai intensă. În timp intensitatea va scădea o dată cu uzura căştii.

Când nu se va mai auzi deloc – înseamnă că trebuie să înlocuieşti casca!

Dacă nu auzi nimic în ureche

Verificaţi bateria microcastii şi eventual înlocuiţi-o. În mod normal, dacă bateria este bună iar gaura microcastii nu este înfundată cu ceară în casca trebuie să se audă un “fâsâit pe fundal”. Dacă se aude acel foşnet de fundal casca garantat funcţionează. Încercaţi casca pe un alt dispozitiv pentru copiat dacă ai la incemana.

Dacă auziţi foarte încet: daţi volumul din telefon la maxim. Schimbaţi bateria microcastii. Încercaţi casca de copiat cu un alt sistem. Dacă se aude încet şi după ce aţi verificat paşii de mai sus cel mai probabil a intrat ceară în microcasca. Ori s-a înfundat microcasca ori ceară a ajuns la membrana difuzorului. Trebuie schimbată microcasca.